25 juli - 8 august 2023

OVERLAND ADVENTURE ICELAND

Er du eventyrlysten og vil oppleve det beste Island har å by på med egen bil?

Har du 4x4 med lavserie og sovemulighet i bilen, taktelt eller bakketelt og ønsker et ferieminne for livet? B

Bli med oss på Oveland Adventure sommeren 2024


Turen kjøres i lag med andre, maks 8-9 biler, med samme ønske om å oppleve indrefileten av Island, utenfor de normale turistrutene.


Vi kjører som guidebil og har ferdig opplagt rute med planlagte camper og attraksjoner, men mest av alt unike naturopplevelser og fellesskap. Her får både biler og sjåfører utfordret seg med teknisk kjøring, elvekryssinger og muligens litt snø kjøring alt etter snø og værforhold på fjellet.


Selvsagt skal mange av de naturlige varme kildene nytes til fulle og det vil være mulighet for gåturer i unik natur for de som ønsker det.Det er strengt forbudt med offroad kjøring på Island, men turen legges til mange av landets såkalt F-veier, eller fjellveier som kun er åpne en kort periode i sommersesongen, i tillegg vil vi kjøre en del mindre tracks som mer ligner stier for bilen enn veier. Det blir sosialt med felles camp på kvelden.


Har du lite erfaring med denne type kjøring vil vi ta nødvendig instruksjon og sikkerhet i fellesskap for at alle skal få gode opplevelser.

Island er en øy med mye vulkansk aktivitet, og under planlegging og gjennomføring av turer må en ha dette i tankene hele tiden. De 3 siste årene har det vært utbrudd som har vært av en relativt rolig art som har gitt en unik mulighet for å kunne oppleve dette fenomenet på temmelig nært hold. Skulle denne sjansen by seg under våre turer legger vi selvsagt opp ruten for å få med denne unike opplevelsen for de som måtte ønske det.

I løpet av disse 13 dagene får en blant annet oppleve: De mer avsidesliggende unike stedene på det Islandske høyfjellet, isbreer, lavafelt, varme kilder, fjell og fjord, historiske steder, lokalhistorie, elvekryssinger, en får testa ut bil og utstyr + mye mye mer.

Høres dette ut som noe for deg/dere så ikke nøl med å ta kontakt for mer info og påmelding. Det er begrensa plasser på hver tur.


Prisen blir 2028 € for 13 dager på tur, hjemreise tidlig på morgenen den 14.dagen. Dette inkluderer all planlegging av rute med backup pga vær eller andre forhold som krever omlegging på kort varsel, guiding på turen, sikkerhet underveis, nødvendig opplæring for sikker kjøring, lokale kontakter om noe skulle skje med bilene underveis. Vår lokale kjennskap og erfaring med trygg ferdsel i de avsides delene av Island kommer alle til gode under turen. Vi står for felles lunsj ankomstdagen og en felles middag i camp i løpet av turen.

I tillegg kommer reisen til og fra Island med båt, bilen kan også sendes som cargo om ønskelig, egne driftskostnader på bil, campingavgifter (fricamping er svært begrensa på Island), egen mat.

Billettene for båten for neste år er allerede lagt ut for salg hos Smyril Line, så jo før en bestemmer seg jo rimeligere billetter kan en sikre seg.