10 - 25 september 2024

OVERLAND ADVENTURE ICELAND


Er du eventyrlysten og vil oppleve det beste Island har å by på med egen bil? Har du 4x4 med lavserie og sovemulighet i bil, taktelt eller bakketelt og ønsker et ferieminne for livet så bli med oss på høstens eventyr!


Prisen på båten er ca halvert i forhold til sommersesong, så om en ikke er avhengig av ferie på sommeren anbefaler vi sterkt å bli med på høstturen vår. Vi opplever ofte at været er vel så bra og stabilt i september som midt på sommeren, men faren for årets første høststorm må alltid være med i all planlegging. En ekstra bonus er at sesongen for nordlys starter i slutten av august.Turen kjøres i lag med andre med samme ønske om å oppleve indrefileten av Island, utenfor de normale turistrutene og utenfor høysesong. Vi kjører som guidebil og har ferdig opplagt rute med planlagte camper og attraksjoner, men mest av alt unike naturopplevelser og fellesskap. Her får både biler og sjåfører utfordret seg med teknisk kjøring, elvekryssinger og lange vad langs avsides fjellvann, mulighet for litt snø kjøring får vi nok også underveis. Selvsagt skal mange av de naturlige varme kildene nytes til fulle og det vil være mulighet for gåturer i unik natur for de som ønsker det.


Island er badet i vakre høstfarger i september og nordlys sesongen er i full gang. Det er strengt forbudt med off road kjøring på Island, men turen legges til mange av landets såkalte F-veier, eller fjellveier som kun er åpne en kort periode i sommersesongen, noen av dem åpner faktisk ikke før 1.september. I tillegg vil vi kjøre en del mindre tracks som mer ligner stier for bilene enn veier, og vi vil se på muligheten for noen elvekryssinger som kun er mulig på høsten med lite vann.

Island er en øy med mye vulkansk aktivitet, og under planlegging og gjennomføring av turer må en ha dette i tankene hele tiden. De 3 siste årene har det vært utbrudd som har vært av en relativt rolig art som har gitt en unik mulighet for å kunne oppleve dette fenomenet på temmelig nært hold. Skulle denne sjansen by seg under våre turer legger vi selvsagt opp ruten for å få med denne unike opplevelsen for de som måtte ønske det.


I løpet av disse 16 dagene får en blant annet oppleve: De mer avsidesliggende unike stedene på det Islandske høyfjellet, isbreer, lavafelt, varme kilder, fjell og fjord, historiske steder, lokalhistorie, elvekryssinger og forhåpentligvis se Lady Eurora danse på himmelen. På denne turen får en testet ut både sjåfører, biler og utstyr.


Det blir sosialt med felles camp på kvelden. Har du lite erfaring med denne type kjøring vil vi ta nødvendig instruksjon og sikkerhet i fellesskap for at alle skal få gode opplevelser. 


Vi har nå nyttårs tilbud på 1550€ pr bil for 16 dager, dette inkluderer all planlegging av rute med backup pga vær eller andre forhold som krever omlegging på kort varsel, guiding på turen, sikkerhet underveis, nødvendig opplæring for sikker kjøring, lokale kontakter om noe skulle skje med bilene underveis.


Vår lokale kjennskap og erfaring med trygg ferdsel i de avsides delene av Island kommer alle til gode under turen.

Vi står for felles lunsj ankomstdagen og en felles middag i camp iløpet av turen.

Iløpet av denne turen vil dere få innføring i livredende førstehjelp av First Response Medical som er med oss på turen.


I tillegg kommer reisen til og fra Island med båt, bilen kan også sendes som cargo om ønskelig, egne driftskostnadder på bil, campingavgifter (fricamping er svært begrensa på Island), egen mat.

Vi kjører med maks 8-9 biler på hver tur og vi har allerede noen bookinger for september. 

Høres dette ut som noe du/dere kunne tenke dere å bli med på så ikke nøl med å ta kontakt for mer info om krav til bil, rute eller selvsagt påmelding.